ARCHICAD kurser

Våra ARCHICAD-kurser genomförs med de senaste versionerna som finns på marknaden. Vi använder Apples iMacar i alla våra utbildningar där eleven själv väljer operativsystem. Utbildningsmaterial, lunch och fika ingår om inget annat anges i kursbekräftelsen.

ARCHICAD Grundkurs, 3 dagar

Du kommer att lära dig att projektera i ARCHICAD och använda majoritet av programmets alla verktyg och funktioner. Under tre dagar ritar du upp ett hus för att få ut ritningar och renderingar. De första två dagarna lär du dig steg för steg att hantera de olika 3D-verktygen, från bjälklag till tak, fönster, inredning, hantering av objekt och 2D-information. Allt fokus kommer att ligga på att du ska kunna modellera på ett effektivt och bra sätt. Dag tre skapar du ritningar baserat på det du tidigare har gjort. Lär dig att spara ut eller hämta in externa filformat som DWG och få till enklare renderingar.

Förkunskaper: Du ska kunna hantera Mac eller Windows.

Klicka HÄR för datum och intresseanmälan ››


ARCHICAD Grundkurs Inredning, 3 dagar

En grundkurs i ARCHICAD, anpassad för inredningsarkitekter.  Under 3 dagar går vi igenom de flesta verktygen så du kan använda dig av programmet på ett enkelt och effektivt sätt i ditt arbete. Vi börjar med att modellera upp vår miljö från grunden för att avsluta med färdiga presentationsvyer, ritningar och olika uppställningslistor. Vi lägger mer fokus på den interiöra miljön och du lär dig skapa enklare möbler och komponenter, samt material.

Förkunskaper: Du ska kunna hantera Mac eller Windows.

Klicka HÄR för datum och intresseanmälan ››


ARCHICAD Nyheter

Genomgången är anpassad för befintliga användare som har uppgraderat till den senaste versionen av ARCHICAD. Vi går igenom de nya funktionerna i programmet och hur de fungerar. Även en del repetition brukar hinnas med. Genomgången ingår i vårt VIP-avtal. Under denna kurs använder inte eleverna datorer, det är en sk "hands-off" kurs.

Klicka HÄR för datum och intresseanmälan ››


ARCHICAD Projektering, 1 dag

Få en ökad förståelse för hur ARCHICADs mer avancerade projekteringsverktyg fungerar. Under en dag går du igenom hantering av externa och interna filformat som DWG, den öppna standarden IFC och hur man hanterar filerna när du väl är inne i ARCHICAD. Bra sätt att utnyttja zonverktyget i både 3D och 2D för allt från mängdning till visualisering. Nya och smartare sätt att jobba med detaljverktyget och Worksheets. Tillsammans med mängder av nyttig information som gör dig till en bättre ARCHICAD-användare. 

Förkunskaper: Du ska ha gått en grundkurs i ARCHICAD och jobbat effektivt minst en månad med programmet. Eller ha arbetat med ARCHICAD det senaste året på daglig basis.

Klicka HÄR för datum och intresseanmälan ››


ARCHICAD modellering, 1 dag

Vi ger dig metoder för att göra avancerade modeller i ARCHICAD. Under en dag lär du dig att göra markmodeller från kartunderlag, sparar ut och hämtar in vanliga filformat som SketchUp och Google Earth samt hur du skapar egna objekt utan programmering. Det rör sig om allt från dörrblad, handtag och friformsverktyget morph. Du kommer göra avancerade profiler för väggar, balkar och pelare med Complex Profiles. Med Shell tool testar du på organiska former. Du kommer att kunna skapa Curtain Walls som används till alla typer av paneler, skivor och innerväggar för fasadsystem. Vi tar också en titt på TrussMaker i ARCHICAD för att enkelt skapa takstolar, grindar och andra liknade system. Alltså 2D-ritade former som du gör om till 3D.

Förkunskaper: Du ska ha gått en grundkurs i ARCHICAD och jobbat effektivt minst en månad med programmet. Eller ha arbetat med ARCHICAD det senaste året på daglig basis.

Klicka HÄR för datum och intresseanmälan ››


ARCHICAD Rendering, 1 dag

Det är flera saker som påverkar resultatet för en lyckad och bra rendering. Under vår halvdagskurs går vi igenom tre områden.
BELYSNING
- Där går vi igenom armatur, grundljus och effekter. Vi visar olika alternativ till att förhöja effekten i en bild och verktyg till en bra ljussättning. Vi tar även upp lite vad man ska tänka på.
YTSKIKT
- Det finns många fler ytskikt att hämta in i ARCHICAD. Vi visar var ni hittar dessa och hur ni laddar in dem i programmet. Ni får också lära er hur man ändrar befintliga ytskikt och hur man gör egna.
RENDERING
- Slutligen tittar vi på själva renderingsmotorn. Här går vi igenom alla de olika inställningarna i PhotoRendering Settings, samt visar de olika filter som finns förinställda och hur man skapar egna.

Klicka HÄR för datum och intresseanmälan ›› 


DWG-hantering

Många lever kvar i tron att ARCHICAD och DWG inte fungerar ihop. Idag ser verkligheten annorlunda ut och det är inte längre ett problem att exportera och importera DWG-filer. Den här kursen vänder sig till CAD-ansvariga och duktiga användare som vill veta exakt allt om hantering av DWG. Du kommer att lära dig nästan allt om DWG. 

Hantera och förutse önskemål samt behov av partners och kunder som kan uppstå vid import och export av DWG. Under en dag går du igenom allt från color by layer, Xreffar. Byta och hantera linjetyper, linjeskala och typsnitt. Du kommer att kunna göra ändringar och anpassa dina translators och startfiler samt göra ändringar mellan model space och paper space.

Förkunskaper: Grundläggande ARCHICAD-kunskaper. Hör av dig till oss vid minsta tveksamhet.

Klicka HÄR för datum och intresseanmälan ››


ARCHICAD Kalkyl, 2 dagar

Du kommer att lära dig importera extern information för att skapa 3D-modeller för att användas för mängdning. Under 2 dagar kommer vi att importera ritningar från olika format som PDF och DWG för att använda dem som underlag för att skapa 3D modeller. Dessa 3D modeller används för att ta ut mängdinformation i ARCHICAD, skicka vidare för samordning och att använda för 4D och 5D i VICO Software.

Förkunskaper: Du bör ha grundläggande kunskaper i byggmetodik och kalkylering samt god datorvana

Klicka HÄR för datum och intresseanmälan ››


Morph, 1 dag

I ARCHICAD hittar du morph-verkyget, friformsmodellering som fungerar som en mer avancerad sketch-up. Du kan göra allt från dubbelkrökta komplexa ytor, detaljer till att få till det där sista för att din 3D-modell ska bli prefekt. Du kommer att lära dig att modellera friare i ARCHICAD utan att begränsas. Ändra på befintliga objekt och element och enkelt göra snygg stadsplanering. 

Under en dag går du igenom alla morphens olika delar med start från en kub för att jobba oss vidare till att göra komplexa former direkt i 3D-fönstret. Du kommer att kunna dra 3D-linjer från plan och fasad, omvandla befintliga objekt till editerbara morphobjekt och hur man omvandlar tillbaka. Även se till vilka begränsningar och övriga möjligheter du har med morph-verktyget. 

Förkunskaper: Du ska vara bekväm med att navigera runt i 3D-läget och jobba i ARCHICAD.

Klicka HÄR för datum och intresseanmälan ››


GDL-programmering, 1 dag

Du kommer att lära dig att programmera egna parametiska biblioteksobjekt i ARCHICADs programspråk, GDL. Under en dag går du först igenom hur man skapar enkla objekt för att mot slutet av dagen skapa egna objekt med flera inställningsmöjligheter, så kallade parametriska objekt. Kursen anpassas efter deltagna. 

Förkunskaper: Du ska ha ytliga kunskaper i vad ett script är och vad det gör. 

Klicka HÄR för datum och intresseanmälan ››


ARCHICAD för inredare, 1 dag

ARCHICAD används idag av många inredare till både stora och små projekt. Vi har samlat ihop kunskapen och skapat en kurs som gör dig effektivare och jobbet lättare. Allt från skapandet av objekt till möbellistor. Du kommer att lära dig en lång rad matnyttiga funktioner i ARCHICAD som förenklar din vardag. Allt från skapande av objekt, 3D-dokumentation till automatiska listor. 

Under en dag går du igenom importer av olika filformat från DWG till objekt och hanteringen av dem. Hur du delar upp element i olika delar och tilldelar texturer, 3D-dokumenation som kan användas vid detaljer. Mängdning med fokus på materialkontroll och beställningar, skapandet av egna objekt från grunden från soffor till dörrblad och renderingstips i ARCHICAD. 

Förkunskaper: Du ska ha gått en grundkurs i ARCHICAD och jobbat med programmet.

Klicka HÄR för datum och intresseanmälan ››


ARCHICAD Energiberäkning, 1 dag

Denna kurs riktar sig till användare som vill ta modellerna ett steg längre och få en inblick i byggnadens energihantering i ARCHICAD. Vi går under en heldag igenom hur modellen kan optimeras och vilka övriga inställningar som behöver göras i pln-filen för att få ut en enkel energikalkyl med hjälp av ARCHICADs inbyggda add on.

Vidare berör vi även skillnaderna mellan gratisversionen och betalversionen (Ecodesigner Star) av beräkningskärnan, och om den är optimerad enligt svenska riktlinjer för energiberäkning (BFS 2011:26 och 2015:3), klimatzoner mm. Vidare berör vi även olika användningsområden för det intuitiva tilläggsprogrammet - utöver att få ut användbara siffror för energiberäkning/energibalansberäkning vid ett projekts bygganmälan.

Klicka HÄR för datum och intresseanmälan ››

Högsta kreditvärdighet