BIMx

BIMx består av BIMx och BIMx Docs. Hur det funkar? BIMx finns utan kostnad tillgänglig i ARCHICAD. Härifrån publicerar man sin BIMx eller BIMx Hypermodel, denna öppnas sedan på exempelvis en iPad och mottagaren har då möjlighet att öppna modellen till en engångssumma eller betala per modell. BIMx ger tillgång till fullständiga BIM-projekt som innehåller samtliga ritningar samt 3D-modellen. BIMx förändrar hur användaren utforskar ett BIM-projekt på sina mobila enheter, oavsett om de är på kontoret eller byggarbetsplatsen.

bimx1-267x357

Läs allt om BIMx här på GRAPHISOFT Helpcenter ››

BIMx Hyper-models: Detta är en unik teknologi som gör det möjligt att åskådliggöra ett byggprojekt via en dynamisk pekskärm på mobila enheter. Tekniken för att visa både 2D- och 3D-information är väldigt enkel och kan hanteras av alla i byggindustrin som behöver åtkomst till informationen.

Navigeringsmarkörer: Det som gör BIMx Hyper-models så unika är hyperlänkarna. De fungerar som en hyperlänk på internet och låter dig navigera intuitivt i modellen. Detta ger användaren förståelse och lätt åtkomst till relevant information. Enkelheten i navigationen är en av de viktigaste funktionerna i BIMx Docs.

2D- och 3D-övergångar: Att förstå 2D-planer och samtidigt relatera till 3D-vyer är inte självklart för alla. Med den teknik som finns i BIMx Docs går man lätt från 2D till 3D genom att själv peka och dra i modellen och detta ger den unika möjligheten till förståelse och tolkning av information.

Hastighet vid navigering: Ingen annan mobil lösning ger samma hastigheter och prestanda för åtkomst av informationen. Modellen kan innehålla flera hundra ark av ritningar, detta är inga problem för BIMx Docs att hantera utan du når all information snabbt och enkelt.

Koppling till Molnet: Med en direktlänk till en tjänst i molnet erbjuder BIMx Docs en smidig och enkel kommunikation med samtliga aktörer. Denna tjänst heter BIMx Transfer Service och ser till att du får de senaste uppdateringarna snabbt och effektivt. På detta sätt kan entreprenörer få sin egen digitala kopia av projektet efter behov och man är säker att den alltid är uppdaterad.

Hur det funkar? BIMx finns utan kostnad tillgänglig i ARCHICAD. Härifrån publicerar man sin BIMx Hypermodel, denna öppnas sedan på exempelvis en iPad och mottagaren har då möjlighet att öppna modellen till en engångssumma eller betala per modell. För priser och mer info så kikar ni på Apples iTunes sida HÄR ››


Stepbystepguide250
Se en utförlig Step by Step guide för BIMx Docs genom att klicka på bilden ovan.
Högsta kreditvärdighet