Punktmolnslösning för ARCHICAD

En professionell gör-det-själv-lösning för 3D-uppmätning och -modellering. Man får en precis uppmätning och den fungerar med TEAMWORK så att flera kan modellera samtidigt. Flexijet har även en lösning för Pointclouds.

Flexijet267x357

Flexijet4architects används idag av bl a Stadsbygg i Norge som mäter in 2.800.000 kvm byggnader och Batiment Public i Luxemburg för att mäta in 1.700 byggnader till ARCHICAD för fastighetsförvaltning. Return Of Investment: betalar sig efter mellan 5-10.000 kvm mätjobb.

En efterlängtad nyhet, punktmolnslösning för ARCHICAD. Vi är stolta över att ha marknadens effektivaste lösning för att bearbeta punktmoln till BIM. Att importera ett helt punktmoln in i ett cad-program gör systemet extremt långsamt då det tar mycket datakraft. Points4BIMm är mjukvaran som låter dig ta ut de relevanta 3D-punkterna som du behöver för att modellera i ARCHICAD.

- Varje uppmätt punktmoln presenteras som en 360°-bild i färg

- Varje mätpunkt i 360°-bilden representeras av en pixel-punkt och har ett xyz-värde.

- BIM-modellen byggs på samma sätt som i Flexijet4architects men i stället för att sikta med en laser på t ex en vägg så används 3D-pixlarna för att bestämma väggens läge.

Inga speciella hårdvarukrav, om det fungerar för ARCHICAD så fungerar det för Points4BIMm. Enkelt arbetsflöde. Modellera med lätthet en BIM-modell ur punktmolnen

Se film hur Pointcloud-lösningen fungerar ››

Se film hur Flexijet fungerar ››

Hör några röster om hur konceptet runt Flexijet ››

Ladda hem en pdf-broschyr ››

Högsta kreditvärdighet