Solibri Model Checker

I Solibri Model Checker gör du enkelt samordningen av olika CAD-modeller baserat på regler du själv väljer och skapar. Programmet bygger på det öppna filformatet IFC men har även direktkopplingar till de flesta stora CAD-program.

Solibri2-267x357

SMC Grundkurs, 1 dag

I grundkursen kommer du att lära dig hur BIM och IFC hör ihop och fungerar. På ett enkelt sätt göra kvalitetssäkringar av din modell och genomföra kollisionskontroller mot andra konsulter. Under en dag tar du stegen in i BIM-världen. Du kommer att förstå vad rulesets är och hur de bestämmer vad Solibri kontrollerar. Du lär dig att ta emot IFC-modeller och hantera dem i programmet. Undersöker och kontrollerar för att skapa visuella presentationer direkt i Solibri. 

Förkunskaper: grundläggande förståelse för CAD-verktyg.

Klicka HÄR för datum och intresseanmälan ››


SMC Fortsättningskurs, 1 dag

Du kommer att lära dig programmets mer avancerade delar som att skapa egna regler och anpassa Solibri efter projektets unika behov. Du kommer förstå och utnyttja alla Solibris funktionaliteter. Under en dag skapar du egna regler, så kallade rulesets för att kunna anpassa programmet. Vi klassificerar olika byggdelarna i 3D-modellen med aktuella byggkoder. Vi skapar även ITO-mallar (Information TakeOff) som förenklar kontrollen och Hyper Links som gör att du kan visa externa dokument när du samordnar andra konsulters modeller samt ändra gränssnittet.

Förkunskaper: Du ska ha genomgått en grundkurs i Solibri.

Klicka HÄR för datum och intresseanmälan ››


Högsta kreditvärdighet